BENESTAR HOLÍSTIC

- BENESTAR HOLÍSTIC -

- PROFESSIONALS -

A Binomis el gran protagonista és el cavall i el nostre objectiu és cercar el seu màxim benestar en tots els àmbits, és per això que ens envoltem dels millors professionals en cada sector i estem en constant recerca per a aplicar e introduir les últimes novetats.

 

Busquem l’excel·lència per aconseguir física i mentalment un cavall sa i funcional amb ganes de treballar i col·laborar amb l’ésser humà.

 

Vida en estabulació natural i en grup

 

El cavall és un animal social que viu en grup, per això a Binomis els cavalls viuen amb els seus congèneres, en semillibertat, gaudint dels beneficis físics i emocionals que comporta la interacció.

Es porta a terme un estudi constant dels grups del centre, seguint els principis etològics, respectant el caràcter de cada animal i el seu nivell d’activitat. Com a conseqüència hem aconseguit grups equilibrats, actius i pacífics, on sovint els seus integrants desenvolupen veritables vincles d’amistat.

Tenim especial cura en la introducció de nous membres als grups i ho gestionem de manera progressiva i respectant afinitats.

L’objectiu és trobar grups estables on tots els membres es sentin a gust.

 

Nutrició

 

La nutrició és una part essencial per a nosaltres i a la qual destinem grans recursos.

Sabem que una alimentació correcte i equilibrada evitarà futures malalties relacionades amb la manca de nutrients o la sobredosi d’alguns aliments, com els pinsos.

Per  l'alimentació  dels  nostres cavalls comptem amb la veterinària especialitzada en nutrició i dietètica equina Marga Navarro, la qual ha portat a terme un estudi personalitzat per al nostre centre i un assessorament en l’alimentació de cavalls amb necessitats específiques.

No tots els cavalls tenen els mateixos requeriments nutricionals i és molt important tenir-ho en compte per aconseguir una condició física òptima.

Tots els aliments proporcionats als cavalls del centre són farratges i complements nutricionals de la més alta qualitat,  els quals  subministrem  tenint en compte el comportament natural del cavall.

 

Odontologia

 

La cura de la boca dels cavalls és sovint desconeguda, però és vital per a la salut i benestar dels cavalls domèstics.

És molt important mantenir la boca dels nostres cavalls en perfectes condicions i és imprescindible portar un  control  periòdic, per a evitar dolors, malestars o danys físics  en la boca  o dificultats en la ingesta del menjar.

Per  aquest motiu comptem amb visites periòdiques de l’odontòleg.  L’Eric Renobell,  Veterinari amb Màster en Odontòlogia veterinària i cirurgia maxiofacial, que treballa exclusivament en odontologia equina des del 2002.

 

Podologia i cura de les peülles

 

Cada vegada veiem més clar la importància de gestionar correctament la cura dels peus dels cavalls de manera natural (BAREFOOT). Les estructures rígides i pesants, com les ferradures, sovint no ajuden a la correcta mobilitat i circulació de les peülles, que són estructures vives i que necessiten una bona cura.

Per  això confiem en la experiència i habilitats dels podòlegs Marc Sánchez (ex ferrador acreditat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia  i Pesca) i de l’Albert Villasevil (certificat en Podologia Equina per AANHCP) en la cura de les peülles del cavalls de Binomis.

 

Ferratge

 

Tot i que la nostre filosofia està més basada en una peülla sense ferradura,  respectem i  valorem el gran treball del nostre ferrador, Pere Daura, ferrador acreditat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que s’ocupa dels casos de cavalls ferrats, d’algunes transicions a barefoot (sense ferradures) i de casos especials en els que es cregui més convenient ferrar al cavall.

 

Quiropràctica

 

La quiropràctica no només serveix per tractar lesions en articulacions o en musculatura sinó que també millora el rendiment esportiu dels cavalls i facilita l’elasticitat i lleugeresa.

Per a nosaltres és important comptar amb l’experiència i habilitats del Mario Soriano, veterinari especialista en quiropràctica, que visita periòdicament el nostre centre per a tractar als cavalls i ajudar a desenvolupar el seu màxim potencial.

 

Teràpia Craneo-Sacral

 

Silvia Martí Korff, és veterinaria i una reconeguda professional en quiropràctica veterinària i terapeuta Cráneo-Sacral de cavalls.

La nostra experiència ens ha demostrat que els cavalls tractats per ella evolucionen molt positivament i sovint obtenim grans resultats. La teràpia que aplica, tot i ser aparentment molt suau, és molt potent, ja que afecta al sistema Cràneo-Sacral que és com l’ordinador central del cos.

 

Veterinari

 

Per el seguiment de vacunació, desparasitació i diagnòstics de malalties o lesions comptem amb la col·laboració de Mediquus Veterinaris SL.

 

CURSOS I CLÍNICS

 

A Binomis creiem  fermament en la formació constant i en el descobriment de noves tècniques que ens ajudin a comunicar-nos  i  entendre millor als cavalls.  Per això realitzem  periòdicament cursos i clínics amb professionals d’alt nivell que ens aporten coneixements molt enriquidors i que sempre són experiències molt positives.

 

Binomis Sant Fost